Λήξη Θερινού Σχολείου και αγιασμός στο 2ο ΣΔΕ που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας


Στο κλείσιμο του Θερινού Σχολείου, αλλά και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ήταν αφιερωμένη η σχετική εκδήλωση που έγινε στην αυλή του Σχολείου που λειτουργεί εδώ και 13 χρόνια στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας.

Στην αρχή η εικαστικός Μαριάννα Γκουντουβά, που εργάζεται ως ωρομίσθια στο 2ο ΣΔΕ επί σειρά ετών, αναφέρθηκε στις δράσεις που έγιναν στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου. «Οι εκπαιδευόμενοι και ορισμένοι άλλοι κρατούμενοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα με μόνο κίνητρο την δημιουργική απασχόληση το καλοκαίρι και τον εξωραϊσμό του Σχολείου», είπε η κ. Γκουντουβά, η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιήθηκαν και αυτές ήταν ζωγραφιές και γκράφιτι στους τοίχους, δημιουργία θεατρικής σκηνής, δημιουργία βοτανόκηπου και φύτευση πολλών φυτών στην αυλή του σχολείου.

Στη συνέχεια, μετά την τελετή αγιασμού από τον ιερομόναχο π. Νικηφόρο, εκπαιδευόμενοι παρουσίασαν το σύμβολο της φετινής χρονιάς, το αερόστατο, μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο που ετοίμασαν με την υποστήριξη της θεατρολόγου Μαρίας Παπουτσή. Όπως ανέφεραν οι εκπαιδευόμενοι, το αερόστατο συμβολίζει το ταξίδι, τη φυγή. Το ταξίδι που θα ήθελαν να κάνουν είναι ένα ταξίδι στο μέλλον σε έναν κόσμο δικαιοσύνης, ειρήνης και ισότητας, όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν ελεύθεροι τα αγαθά της ζωής. Προμήθειες για το ταξίδι θα είναι η πίστη, ο σεβασμός, η υπομονή και η ελπίδα. «Ο δρόμος για το μέλλον αυτό περνάει μέσα από το σχολείο, φυσικά» κατέληξαν οι εκπαιδευόμενοι με την ευχή για «Καλό Ταξίδι». Στο καλάθι του μεγάλου πολύχρωμου αερόστατου που κατασκευάστηκε είχαν τοποθετήσει σελιδοδείκτες με ζωγραφιστά αερόστατα και ευχές που έφτιαξαν οι εκπαιδευόμενοι του Β΄κύκλου σπουδών και πρόσφεραν στους επισκέπτες και τους εκπαιδευόμενους του Α΄κύκλου σπουδών.

Ακολούθησε μονόπρακτο με πρωταγωνιστή έναν άλλο εκπαιδευόμενο που παρουσίασε με λίγα λόγια και πολλές κινήσεις τις αρνητικές συμπεριφορές σ’ ένα σχολείο καταλήγοντας με τη φράση: «αν όσα είδατε σας φαίνονται αστεία, γελάστε τώρα, γιατί από τη στιγμή που θα περάσετε την είσοδο του σχολείου δεν θα τα ξαναδείτε».


Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Δεληγιάννης και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου.

ΠΗΓΗ: ΕΔΩ

Γραφιστικές Εργασίες

Γραφιστικές Εργασίες