"Θερινό σχολείο 2016" στο 2ο ΣΔΕ (Φυλακών) Κορυδαλλού.

 

Την Πέμπτη 6/10 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λήξης του θερινού σχολείου στο 2ο ΣΔΕ Κορυδαλλού "Γεώργιος Ζουγανέλης", όπου παρουσιάστηκαν στιγμιότυπα από το πώς περάσαν οι εκπαιδευόμενοι σχεδόν 2 μήνες στο σχολείο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Παιδείας Θ. Πελεγρίνης, ο Γενικός Γραματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου και η Αντιπρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Χρυσάνθη Γκοντίνου.
Στόχος του θερινού σχολείου ήταν οι εκπαιδευόμενοι να μη βρίσκονται σε αδράνεια τους καλοκαιρινούς μήνες όπου δεν λειτουργεί το σχολείο και να περάσουν αυτό το διάστημα δημιουργικά ακολουθώντας συγκεκριμένες δραστηριότητες, με σκοπό αυτή η δράση να συνεχίσει όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, καθώς και να επεκταθεί σε άλλα Καταστήματα-Ιδρύματα Κράτησης.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εμπλεκόμενους και συγκεκριμένα την Ελένη Λιντζαροπούλου από το Δίκτυο για τον Πολιτισμό & την Εκπαίδευση στις Φυλακές "Γεώργιος Ζουγανέλης", την Ιωάννα Χαραλαμποπούλου πρώην υποδιευθύντρια του σχολείου και επίσης μέλος του Δικτύου και τη Μαρία Λογαρά από την Πύλη Ελευθερίας. Και οι δύο φορείς σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας βοήθησαν σημαντικά στην οργάνωση της λειτουργίας του "Θερινού σχολείου".
Σημαντική επίσης ήταν και η συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου Βασιλικής Τσικλέα και Ελένης Κονταξή και της διευθύντριας κας Κουτούλα Παγώνας που με την εμπειρία τους έδωσαν τις καταλλήλες κατευθύνσεις και βοήθησαν να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια υπήρξαν.
Οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου ήταν συνεπείς, συνεργάσιμοι, έδειξαν υπεύθυνότητα και προθυμία και γενικά θα λέγαμε ότι "το χάρηκαν".
Τέλος, οι εκπαιδευτές μας ήταν εξαιρετικοί και πάντα με πρωτότυπες ιδέες.
Εργαστήρι μουσικής: Βασιλική Καρακώστα
Εργαστήρι θεάτρου: Ιωσήφ Ιωσηφίδης
Εικαστικό εργαστήρι: Νιόβη Ζαραμπούκα-Χατζημάνου, Ιφιγένεια Παπαδάτου
Οργάνωση-συντονισμός-επιμέλεια: Βασιλική Στούρη (εκπαιδευτικός πληροφορικής).









Γραφιστικές Εργασίες

Γραφιστικές Εργασίες