Με ποίηση και μουσική στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού

Στιγμές συγκίνησης και χαράς, στην εκδήλωση που οργάνωσε το Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Δίκτυο «Γεώργιος Ζουγανέλης» και τον Οργανισμό Άθλησης & Πολιτισμού του Δήμου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της ποίησης.
Ομάδα Νοσηλευομένων και μέλη της Θεατρικής Ομάδας διάβασαν  ποιήματα σύγχρονων και παλαιότερων ποιητών, ενώ τραγούδια ερμήνευσε η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία του Δήμου.
Ο Πρόεδρος του ΟΑΠ Γιώργος Μακρυνός, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση διαβάζοντας συμβολικά και εκείνος ένα ποίημα, ευχαρίστησε την Διευθύντρια και την Κοινωνική Υπηρεσία του Ψυχιατρικού Καταστήματος για την πάντα ανοιχτή συνεργασία και την πρόσκληση, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα:
«Η γνώση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, αποτελούν τους δρόμους για την ενίσχυση της κοινωνίας αλλά και την επικοινωνία ανάμεσά μας, η οποία καταργεί τα τείχη στην πράξη. Δεν είναι μόνο η ελάχιστή μας υποχρέωση να είμαστε σήμερα εδώ αλλά και μια βαθύτερη ανάγκη και επιθυμία. Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας στίχους που μπορεί να μην κατάφεραν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά, είναι βέβαιο, μπορούν να αποκαλύψουν όσα πρέπει να γίνουν για να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο».
Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ο χαιρετισμός που απηύθυναν οι αλλοδαποί νοσηλευόμενοι, πολλοί από αυτούς καταγόμενοι από την Συρία, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Δήμο και την Ελλάδα για την βοήθεια και την φροντίδα που τους παρέχουν στους ίδιους και στους συμπατριώτες τους.

Την εκδήλωση «γλύκανε» με τα κεράσματα του το ζαχαροπλαστείο Splendid του Κορυδαλλού το οποίο απέσπασε τις ευχαριστίες όλων.