ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: Δράσεις Δικτύου Απρίλιος 2016



Κορυδαλλός, 6 Μαΐου 2016 

Αγαπητοί φίλοι και μέλη του Δικτύου,

Χριστός Ανέστη. Θερμές ευχές σε όλους και κάθε καλό.

Η απεργία των δικηγόρων καθυστερεί τις ενέργειες "νομιμοποίησής μας" και γι αυτό τον λόγο δεν έχουμε προγραμματίσει ακόμη την νέα μας συνάντηση.  
Παρόλα αυτά οι δράσεις και οι δραστηριότητές μας καθώς και οι επικοινωνίες μας με φορείς και την πολιτεία συνεχίζονται.

Καταθέσαμε πρόταση χρηματοδότησης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την βοήθεια της συνεργαζόμενης "Πύλης Ελευθερίας" για το 2017 - Έτος Νίκου Καζαντζάκη.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψή μας στο κατάστημα κράτησης της Κορίνθου και στο εκεί Σχολείο όπου είχαμε την χαρά να γνωριστούμε με τον Διευθυντή του και να συζητήσουμε με τον ίδιο καθώς και με τον Διευθυντή και στελέχη του καταστήματος και την αρμόδια εισαγγελέα, τις δυνατότητες να συμβάλλει το Δίκτυο στο έργο τους.

Προγραμματίζουμε βραδιά Κινηματογράφου για τους κρατούμενους της Κορίνθου με την βοήθεια και την ευγενική χορηγία της Make a Film http://makeafilm.gr/ και του φίλου του Δικτύου Γιώργου Καζιάνη. (Θερινή νυχτερινή προβολή με ποπ - κορν και τεράστια οθόνη η οποία ελπίζουμε θα μετατρέψει το προαύλιο σε κανονικό Σινεμά για τους ανήλικους κρατούμενους)

Παρακολουθήσαμε την εκδήλωση Εκπαιδευτικές Δομές στις Φυλακές - του Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου όπου εισηγητές ήταν τα μέλη του Δικτύου Νίκος Αρμένης, Διευθυντής Δημοτικού ΕΚΚΝ Αυλώνα, Ιωάννα Χαραλαμποπούλου,  Υποδιευθύντρια ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού και Δημήτρης Λέκκας, Διευθυντής Δημοτικού ΕΚΚΝ Κορίνθου καθώς και ο Βαγγέλης Κάλιοσης, Διευθυντής του ΙΕΚ των Φυλακών Κορυδαλλού, συνεργάτης και φίλος του Δικτύου.

Αποδεχτήκαμε (με μεγάλη μας χαρά είναι αλήθεια) την πρόταση της Άννας Τσίγκου, μέλους του Δικτύου στην Κρήτη, και θα παρευρεθούμε στο Συνέδριο των Χανίων με ανακοίνωσή μας καθώς και της Κατερίνας Στεργίου, επίσης μέλους του Δικτύου στην Κρήτη, για την εθελοντική οργάνωση προγράμματος Υποστήριξης Κρατουμένων στην Φυλακή των Χανίων το οποίο προτείναμε ήδη στην Φυλακή. Η Ανακοίνωσή μας στο Συνέδριο έχει τον τίτλο: Δίκτυο «Γεώργιος Ζουγανέλης»: Το δίκαιον της παιδείας, δράσεις για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές. Θα παρουσιάσουμε τους σκοπούς του Δικτύου, καθώς και τις προτάσεις μας για συνεργασία με κοινωνικούς, κρατικούς και εκπαιδευτικούς εταίρους. Εισηγήτρια: Ελένη Λιντζαροπούλου

Τέλος με την βοήθεια των δύο προαναφερθέντων μελών μας στην Κρήτη και της οργανωτικής ομάδας του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί Μουσική Εκδήλωση με τον Μάνο Μαλαξιανάκη και τους μουσικούς συνεργάτες του (ευχαριστούμε τον Μάνο και όλα τα παιδιά για την ευγενική τους προσφορά) κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας στην Φυλακή στην οποία ιδρύθηκε και θα λειτουργήσει από το επόμενο έτος ΣΔΕ.

Είμαστε στην διάθεση όλων για προτάσεις και ιδέες.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια



* Η φωτογραφία από την επίσκεψή μας στην Κόρινθο. Στην παρέα Ιωάννα Χαραλαμποπούλου και Ελένη Λιντζαροπούλου από το Δίκτυο, Πέτρος Δαμιανός Διευθυντής του Γυμνασίου του Αυλώνα, η Εισαγγελέας, η Φωτεινή Μηλιώνη της Επανόδου, ο Αντώνης Αντωνίου από την Άρσις και εκπρόσωποι του Συνήγορου του Πολίτη. 


Γραφιστικές Εργασίες

Γραφιστικές Εργασίες