Ολοκληρώθηκε το διασχολικό τουρνουά αθλοπαιδιών του Δήμου Κορυδαλλού που φέτος ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του Γιώργου Ζουγανέλη






Παρουσία του πατέρα και αδελφών του Γιώργου Ζουγανέλη ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου η τελική φάση των Διασχολικών Τουρνουά Αθλοπαιδιών Β/ βάθμιας Εκπαίδευσης, που διοργάνωσε και φέτος ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού.

Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών, Γιώργου Ζουγανέλη ο οποίος έφυγε αιφνίδια από την ζωή στις 30 Ιανουαρίου. 

Παρών και στην τελετή βράβευσης των νικητών του διασχολικού τουρνουά ο πατέρας του Γιώργου, Σταύρος, ο οποίος εκτός από τα τιμητικά μετάλλια τα οποία απένειμε η οικογένεια στους μαθητές και τα σχολεία που διακρίθηκαν φέτος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές επισημαίνοντας, ανάμεσα στα άλλα, την ευεργετική επενέργεια της εκπαίδευσης στους κρατούμενους μαθητές, αλλά και τις προσωπικές τους προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων τους και την αξιοποίηση της Δεύτερης Ευκαιρίας που τους παρέχεται. Το μήνυμα του Σταύρου Ζουγανέλη είχε ως εξής:

«Με τους σχολικούς αγώνες σήμερα, τιμάτε και τον Διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Κορυδαλλού. Ο καθηγητής Γεώργιος Ζουγανελης και Δάσκαλος όπως τον φώναζαν οι μαθητές του ανέλαβε το έργο που του ανέθεσε η πολιτεία και μαζί με τους συναδέλφους του καθηγητές κατάφεραν να αναδείξουν πολλούς μαθητές.  Έμαθαν γράμματα και απέκτησαν γνώσεις δημοτικού, γυμνασίου και κάποιοι έφτασαν μέχρι και το Πανεπιστήμιο.  ΕΥΓΕ στους δασκάλους ΕΥΓΕ στην πολιτεία ΕΥΓΕ στους μαθητές που πείστηκαν κι αξιοποίησαν την ευκαιρία που τους έδωσε η πολιτεία. Μπράβο και στους τοπικούς φορείς, στον Δήμαρχο, Σταύρο Κασιμάτη, στα Σχολεία του Κορυδαλλού που συνέβαλαν στην ιδέα να αφιερωθούν οι διασχολικοί αγώνες στον Γεώργιο Ζουγανελη. Είθε να συνεχιστούν οι φιλότιμες προσπάθειες και η αγάπη των καθηγητών όπου με τις εργασίες τους προσφέρουν την Όαση-Γνώση υπό τις δύσκολες συνθήκες των φυλακών. "Αγαθά κόποις κτώνται "όπως πρέσβευε ο καθηγητής Γεώργιος Ζουγανελης, όπου με εργατικότητα τιμιότητα αξίες στη ζωή πάλευε για να προσφέρει ένα καλύτερο αύριο στους μαθητές του. Συγχαρητήρια και πάλι σε όσους συνέβαλαν για αυτή την σημερινή γιορτή του αθλητισμού,  μαθητές, δασκάλου,  καθηγητές, Πολιτεία, Δήμαρχο.  Συγχαρητήρια σε αθλητές, αθλήτριες, προπονητές για τον αγώνα σας. Γεώργιε Ζουγανελη, ο Θεός μαζί σου. Οι κόποι σου ανταμείφτηκαν.  Διακρίθηκες ως Θεολόγος, Αγιογράφος,  Ιεροψάλτης στους ναούς, Άνθρωπος στη ζωή. Στο καλό αγαπημένο μου παιδί Καλό Παράδεισο Γεώργιε.»

Το Δίκτυο για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές «Γεώργιος Ζουγανέλης» εκπροσώπησε η Υποδιευθύντρια του ΣΔΕ των Φυλακών Κορυδαλλού, Ιωάννα Χαραλαμποπούλου. 

*Στις φωτογραφίες ο Σταύρος Ζουγανέλης και μέλη της οικογένειας του Γιώργου με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, Σταύρο Κασιμάτη, τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Γιώργο Μακρυνό και τις Ιωάννα Χαραλαμποπούλου και Ελένη Λιντζαροπούλου, εκ μέρους του Δικτύου. 




Γραφιστικές Εργασίες

Γραφιστικές Εργασίες