Μάρτυς μου ο Θεός…στον Κορυδαλλό


από την Ζωή Παρασίδη και το Popaganda 

Η Popaganda παρακολούθησε μαζί με τους κρατούμενους τη θεατρική μεταφορά του βραβευμένου βιβλίου του Μάκη Τσίτα, «Μάρτυς μου ο Θεός», που ξεκινά μια ιδιότυπη περιοδεία σε διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.
17.03.2016

Είναι Παρασκευή, μοιάζει ιδανική μέρα για να παρακολουθήσει κανείς μια παράσταση λίγο πριν την ανάπαυλα του Σαββατοκύριακου. Βέβαια η ώρα είναι δέκα το πρωί, έχω φτάσει με καθυστέρηση και κρατώ την ταυτότητα, παραδίδω το κινητό, τα ακουστικά και το φλασάκι που με δυσκολία ανασύρω από το χάος της τσάντας μου. Όχι, δεν βρισκόμουν πρωινιάτικα σε κάποιο φουαγιέ περιμένοντας το τρίτο κουδούνι, αλλά περνούσα μέσα από προαύλιους χώρους, στενούς διαδρόμους με τοίχους μισό σοβά – μισό πλακάκι και κιγκλιδωτές πόρτες που άφηνα πίσω μου αμήχανα. Ώσπου ακούω ειροκροτήματα από μια αίθουσα στο βάθος του τελευταίου διαδρόμου. 

Στο υποτυπώδες ύψωμα μιας πολυγωνικής αίθουσας βρίσκονται ένα ξύλινο παγκάκι, μια δερμάτινη βαλίτσα, ένας άντρας με γεροντίστικα παπούτσια και ένα συναξάρι στα χέρια. Με έναν αστείο και παραληρηματικό μονόλογο τοποθετημένο στην Αθήνα του 2004 που έχει ως πομπό τον ηθοποιό και ως δέκτες τους έγκλειστους άνδρεςτων φυλακών Κορυδαλλού, εγκαινιάζεται το Δίκτυο «Γεώργιος Ζουγανέλης» που αποσκοπεί στην στήριξη και προώθηση του πολιτισμού και της εκπαίδευσης στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, στη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου εντός των φυλακών, αλλά στην υποστήριξη των κρατουμένων και των αποφυλακισθέντων οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ 



Γραφιστικές Εργασίες

Γραφιστικές Εργασίες