Επαναλειτουργεί η ομάδα ανάγνωσης «Love Book» στο παράρτημα του ΣΔΕ των Φυλακών ΚορυδαλλούΕπαναλειτουργεί από την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου η ομάδα ανάγνωσης “Love Book”, η οποία άνοιξε τα πανιά της στο τμήμα του ΣΔΕ των Φυλακών Κορυδαλλού στο παράρτημα του Νοσοκομείου "Άγιος Παύλος" τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Η ηθοποιός Ελένη Τζώρτζη, η εικαστικός-αγιογράφος Μαρία Σκηνίτη και η Θεολόγος και ποιήτρια Ελένη Λιντζαροπούλου, θα βρεθούν ξανά στο κελί που έχει μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας, εκεί που ο Γιώργος Ζουγανέλης, με τον Σύλλογο καθηγητών και την Διευθύντρια του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» Μαρία Στέφη, έφτιαξαν το νέο τμήμα του Σχολείου, στην καρδιά της πτέρυγας. Μια σπουδαία κατάκτηση και ίσως η πιο επαναστατική πράξη. Ένα κελί να μετατρέπεται σε αίθουσα διδασκαλίας.

Προβλεπόμενες δράσεις:
• Διαβάζουμε και συζητάμε για βιβλία
• Βλέπουμε και συζητάμε ταινίες βασισμένες σε βιβλία
Στόχοι:
• Συνάντηση με τον κόσμο της Λογοτεχνίας
• Κατανόηση και παραγωγή λόγου
• Ανάπτυξη κριτικής σκέψης
• Αισθητική καλλιέργεια και απόλαυση

Στην δράση μας αυτή μπορείτε να συνεχίσετε να χαρίζετε βιβλία ή ταινίες (DVD) βασισμένες σε βιβλία. Τα βιβλία που οι μαθητές – κρατούμενοι έχουν, προς το παρόν, καθορίσει ότι θα διαβάσουμε είναι:

Μ. Λουντέμης – Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα (το οποίο θα ολοκληρώσουμε και έχουμε ήδη αρκετά αντίτυπα).
Ν. Καζαντζάκης – Ο Χριστός ξανασταυρώνεται
Ε. Έσσε – Σιντάρτα
Γκ. Γιοστέιν – Ο Κόσμος της Σοφίας

Ξέρουμε ότι τα διαβάσατε και τα αγαπήσατε πολύ. Γι αυτό σας ζητάμε να τα μοιραστείτε με τους μαθητές – κρατούμενους των Φυλακών Κορυδαλλού. Τα έχουν  ανάγκη και εσείς μπορείτε να τους βοηθήσετε.
Δώστε ζωή στ’ αγαπημένα σας βιβλία, χαρίσετε τα στο Σχολείο μας. Ταχυδρομήστε τα ή παραδώστε τα για την ομάδα ανάγνωσης “Love Book”.


Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού
Υπόψη: Ιωάννας Χαραλαμποπούλου – Υποδιευθύντριας ΣΔΕ Φυλακών

Σολωμού 3-5, 181 20, Κορυδαλλός Αττικής.

*Η φωτογραφία από την κοπή της πίτας της ομάδας ανάγνωσης, 7-1-2016 
παρόντες ο Γιώργος Ζουγανέλης και η Ελένη Τζώρτζη