V-ision in Prison στις Φυλακές Κορυδαλλού με τη Βασιλική Καρακώστα


Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, η μουσικός Βασιλική Καρακώστα, βρέθηκε ξανά στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να αξιολογήσει μέσω της ανατροφοδότησης, την πορεία της πρωτότυπης μεθόδου Vision in Prison, που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια του Θερινού σχολείου 2016. Η διαδικασία της ανατροφοδότησης στην εκπαίδευση είναι σημαντική για τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, καθώς δίνει σημαντικές πληροφορίες τόσο στον εκπαιδευόμενο, όσο και τον εκπαιδευτή για το που βρίσκονται οι εκπαιδευόμενοι σε σχέση με το στόχο.
Ζητήθηκε λοιπόν από τους εκπαιδευόμενους να ανακαλέσουν τη μνήμη τους και να καταγράψουν πώς ένιωσαν οι ίδιοι στη διαδρομή αυτή και τι αποτελέσματα τους έδωσε η εφαρμογή της μεθόδου.
Κάποιες από τις φράσεις τους…
.. Μουσική δεν είναι μόνο να ακούς ένα τραγούδι είναι να ξέρεις τα πάντα γι’ αυτό, πως γράφουν ένα τραγούδι, πως το μελοποιείς και ο τρόπος που θα το πεις καθαρά και ωραία και αυτό μου αρέσει. ..

..μας έμαθε να μπορούμε να εκφραστούμε μας έκανε να νιώθουμε μια ομάδα όλοι μαζί… ..
..μέχρι το τέλος ήτανε ευχάριστα γιατί με βοήθησε να ξεχάσω Φυλακή!..
.. Γενικώς ένιωσα ότι κάποιοι μας θεωρούν ακόμα ανθρώπους. Ένιωσα λύπη όταν τελείωσε το όλο μάθημα. Και θα έδινα τον καλύτερο εαυτό μου να ξαναέρθει και πάλι …
Όλοι οι εκπαιδευόμενοι ευχαρίστησαν την Βασιλική, γι αυτό και η ίδια θέτει ως στόχο να συνεχίσει εθελοντικά το έργο της για την εφαρμογή της μεθόδου Vision in Prison στο 2ο ΣΔΕ (Φυλακών Κορυδαλλού), με σκοπό τη συνέχιση της συγκεκριμένης μεθόδου στις Φυλακές όλης της χώρας.


Γραφιστικές Εργασίες

Γραφιστικές Εργασίες