Παράσταση του Δράκου του Σβάρτς στο Νοσοκομείο Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού


Μια ξεχωριστή παράσταση του Δράκου του Ε. Σβαρτς από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Δίκτυο για τον Πολιτισμό & την Εκπαίδευση στις Φυλακές"Γεώργιος Ζουγανέλης" θα δοθεί την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 για τους ασθενείς του Νοσοκομείου Κρατουμένων "Άγιος Παύλος" των Φυλακών Κορυδαλλού. Σκηνοθετεί ο Μπάμπης Κλαλιώτης.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο αυτό του Ρώσου συγγραφέα και σεναριογράφου είναι από τα πιο γνωστά, με εκδόσεις και παραστάσεις σε πολλές χώρες. Το πανάρχαιο παραμυθιακό μοτίβο του πρίγκιπα που σώζει την κοπέλα από τον δράκο εδώ παίρνει πολιτικές διαστάσεις. Την παραμονή του γάμου του Δράκου με την όμορφη Έλσα, φτάνει ο ιππότης Λανσελότος, σκοτώνει το τέρας και σώζει την πόλη από την καταπίεση του. Πληγωμένος βαριά φεύγει μακριά πιστεύοντας ότι οι άνθρωποι ελεύθεροι πια θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι προσδοκίες του Λανσελότου όμως διαψεύδονται. Η μακροχρόνια υποταγή έχει τόσο παραμορφώσει τη σκέψη των ανθρώπων που ανέχονται να εξαπατηθούν και επιτρέπουν στον Δήμαρχο και τον γιό του να ιδιοποιηθούν το κατόρθωμα του ιππότη και να επιβάλλουν μια δεύτερη τυραννία. Το έργο τελειώνει αινιγματικά καθώς η νέα παρέμβαση του Λανσελότου έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Οι άνθρωποι έχοντας συνειδητοποιήσει τον φόβο τους μπροστά στην ελευθερία ζητούν από τον νέο τους "Άρχοντα", τον Λανσελότο, να τους διαπαιδαγωγήσει και να σκοτώσει αυτός τον Δράκο "που έχει φωλιάσει μέσα στον καθένα τους". Μια νέα σχέση εξάρτησης αρχίζει.

Χορηγός δροσιάς της εκδήλωσης θα είναι η Green Cola την οποία ευχαριστούμε από καρδιάς. Επίσης ευχαριστίες στην Θεατρική Ομάδα Δήμου Κορυδαλλού και στον σκηνοθέτη της Μπάμπη Κλαλιώτη, στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργο Μακρυνό και Μιχάλη Λώνα για την πολύτιμη βοήθεια και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού οι οποίες συνέβαλαν στην οργάνωση της παράστασης που θα δοθεί την Δευτέρα. Εξαιρετικές ευχαριστίες στον ΓΓ της Συντεχνίας Αρτοποιών Παναγιώτη Σαχινίδη των ομώνυμων φούρνων, ο οποίος μας σύστησε τον χορηγό δροσιάς της εκδήλωσης, Έπονται και νεώτερα... μετά την παράσταση.

Γραφιστικές Εργασίες

Γραφιστικές Εργασίες